مقدمات روضه خوانی
#بیرق_عزاء
مقدمات روضه خوانی ومداحی:
1)بدانید روضه خواندن اگر سخت تر از تفسیر قرآن نباشد آسانتر از آن نیست.
2)روضه خوان ومقتل خوان باید صرف ونحو وقدرت تجزیه تحلیل بداند. به طور مثال: کلمه:بُنَیَ: به معنای پسرم که عرب آن را برای نصیحت کردن به کار میبرد. کلمه:إِبنی: به معنای پسرم که عرب آن را برای دستور دادن برای انجام کاری به کار میبرد. کلمه:وَلَدِی: به معنای پسرم که عرب آن را زمانی به کار میبرد که جگرش از فرط محبت آتش گرفته است.هر سه کلمه معنای یکسانی داشتند اما در شرایط مختلفی کاربرد دارند.
3)بسیاری از روضه ها فقهی است باید شرائط وضوابط واحکام آن را دانست. مانند اینکه دفن امام معصوم باید از سوی امام معصوم انجام شود. بنابر این کار دفن پیکر امام حسین (ع) توسط امام سجاد(ع) انجام شد نه قبیله بنی أسد
4)بنا بر أصل رُبَ مَشهور لا أصلَ له بسیاری از مطالب مشهور وجود دارند اما سندی برای آنها وجود ندارد مثلا بحث عروسی حضرت قاسم در کربلا که خیلی مشهور استه وهمه زیاد روضه آن را شنیده اید اما سندیت ندارد ومردود است.یا روضه هلال
5)مسئله قیاس را باید بدانید. قیاسهای زمانی،مکانی،قیاسهای افراد به یکدیگرو… امام صادق(ع) فرمودند: ما اهل بیت را باکسی قیاس نکنید.
6)بسیاری از روضه ها مستند و واقعی هستند اما عقلانی نیستند ویا اینکه در همه جمعی نمیتوان خواند.مثلا تشبیه امام رضا(ع) در روایت فإنه ذُبِحَ کما ذُبِح الکبش(امام حسین همانند گوسفند ذبح شد) این تعبیر اگر چه صحت دارد اما ادب اقتضاء میکند به جای کلمه گوسفند از همان کلمه قربانی استفاده شود.