آیا کسی که گناه کرده میتواند با امام عصر (عج) ارتباط داشته باشد؟
خداوند بزرگ راه توبه و برگشت را به روی هیچ کسی نبسته است. هرکس توبه کند و از گناه دست بکشد و به راه صحیح بازگردد قطعا مشمول رحمت حق قرار میگیرد.خداوند در آیات متعددی به این مطلب اشاره میکند:
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنْفُسِهِمْ لاَ تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ ﴿53﴾
بگو: «اى بندگان من كه بر خود اسراف و ستم كردهايد! از رحمت خداوند نوميد نشويد كه خدا همۀ گناهان را مىآمرزد، زيرا او بسيار آمرزنده و مهربان است.
(الزمر ، الجزء 24، الصفحة: 464، الآية:53)
امام معصوم و حجت خداوند که تجلی رحمت بی انتهای الهی هستند نیز با آغوش باز فرد توبه کننده را می پذیرند.نمونه زیبای آن حرکت حر بن یزید ریاحی در صبح روز عاشوراء به سمت خیمه گاه حسینی و پذیرش وی از سوی امام حسین (ع) است.امام مهدی (عج)نیز چنین است و طبق حدیث شریف لوح که کلام خداوند است، یکی از ویژگی های امام مهدی (عج) رحمت بر عالمیان است.
…إنی لم أبعث نبیا فاکملت أیامه و انقضت مدته الا جعلت له وصیا…ثم أکمل ذلک بابنه رحمة للعالمین.(1)
به درستی که من هیچ پیامبری را مبعوث نکردم جز آنکه وقتی ایامش کامل و مدتش سپری شد برای او وصی ای قرار دادم… سپس کامل کردم آن{سلسه اوصیاء} را به فرزندش{امام مهدی علیه السلام) رحمت بر عالمیان…
بنابراین برگشت گناهکار از راه اشتباه و پذیرش وی در بارگاه ربوبی و نزد امام زمان (عج) امری مسلم است.
اینکه سوال شد “آیا میتواند ارتباط داشته باشد"؟باید دید منظور از ارتباط چیست؟
اگر مراد این است که بتواند حضرت را ببیند در پاسخ باید گفت که امکان دیدار به طور کلی نفی نشده است، بنابراین ممکن است حتی گناهکاری نیز حضرت را ببیند هر چند نشناسد.اگر مراد ارتباط قلبی است به این معنا که فرد، احساس بکند به حضرت نزدیک است و امام زمان (عج) به او توجه دارد ، در پاسخ باید گفت: امامان بزرگوار که تجلی رحمت خداوند هستند همیشه به احوال مردم و شیعیان نظر دارند و به یاد آنان هستند و خواهان سعادت و نیک بختی آنانند.
امام مهدی (عج) در توقیعی به مرحوم شیخ مفید میفرماید:
إنا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم(2)
ما هرگز در رعایت احوال شما کوتاهی نمی کنیم و شما را از یاد نمیبریم.
لذا هر فرد معتقد به امام (ع) حتی شیعه گناهکار، مورد توجه امام زمان (عج) است. حال اگر از گناه پشیمان شد و برگشت،حتما مورد پذیرش قرار میگیرد و حضرت به او توجه بیشتری میکند. او میتواند و باید یقین داشته باشد که میتواند با امام درد دل کند و یقینا حضرت کلام او را میشنود و آنچه به خیر و صلاح اوست در حق او انجام میدهد.
………….
1)کمال الدین و تمام النعمه ، ج1،باب 28،ح1
2)بحار الأنوار،ج53،ص174